Vyhlásenie ZAP k aktuálnej neštandardnej situácii v súvislosti s vakcináciou a riešením pandémie ochorenia COVID-19

ZAP

Zväz ambulantných poskytovateľov vyjadruje plnú podporu slovenským vedcom a odborníkom, ktorých postupy a pracovné metódy pri posudzovaní účinnosti a bezpečnosti vakcíny Sputnik V boli zo strany štátnych autorít neštandardne, nedôstojne a zjavne aj nedôvodne dehonestované.

Zuzana Dolinková, prezidentka ZAP:

,,Zväz ambulantných poskytovateľov od začiatku jasne a konzistentne komunikoval, že očkovanie občanov proti ochoreniu COVID-19 by malo prebiehať štandardne, podľa vopred dohodnutých a odsúhlasených pravidiel. To znamená, bezpečne očkovať našich občanov všetkými dostupnými vakcínami, ktoré úspešne prejdú štandardným schvaľovacím a registračným procesom. V tomto kontexte považujeme za elementárnu slušnosť rešpektovať tie najvyššie odborné autority v danej oblasti, ktoré deklarujú to, čo je základom vakcinácie – účinnosť a bezpečnosť očkovacej látky. Ponižovanie a nátlak na tých, ktorí si dôsledne plnia svoju prácu v záujme zabezpečenia ochrany zdravia nášho obyvateľstva je znakom dekadencie celej spoločnosti a vážneho ohrozenia našej budúcnosti.“

Zväz ambulantných poskytovateľov si váži všetkých vedcov a odborníkov. Máme ich nedostatok a napriek tomu sme práve počas pandémie COVID-19 všetci zistili, že rozsah a kvalita ich vedeckej a odbornej činnosti dosahuje svetové rozmery a sú pre nás nedoceneným prínosom v boji s ochorením COVID-19. Chceme veriť, že tak ako o zdravotníkov, tak aj o vedcov a odborníkov, bude táto krajina skutočne bojovať a podporovať ich, a že si ich nenahraditeľnosť v systéme neuvedomí až potom, keď ich zo Slovenska definitívne vyženie.

Začnite písať... Pre zrušenie stlačte ESC.

Na začiatok